prevoz polovnih stvari preko granice

Prevoz polovnih stvari preko granice

Kada pojedinac ili porodica odluči da se nastani u drugoj državi preseljenje se u mnogome razlikuje od selidbe unutar Srbije.

Razlozi međunarodnih selidbi su brojni.

Ipak prednjače međunarodne selidbe zarad bolje poslovne pozicije kao i stručna usavršavanja, odlazak roditelja kod dece koja već žive van, studije, sportska karijera i slično.

Nezavisno od razloga preseljenja, pitanje selidbe pokretnih stvari preko granice je za većinu običnih ljudi prava enigma.

Naime, mnogo je pitanja na koja odgovore znaju samo nadležne institucije, u ovom slučaju Uprava carina.

Agencije koje rade međunarodne selidbe takođe znaju sve propise koje treba ispoštovati kako bi selidbene stvari prešle granicu u smeru iz ili ka Srbiji.

Uz opšte propise postoje i neke specifičnosti koje se tiču zemlje u koju se nameštaj seli, ali i vrste predmeta koji se sele.

U nastavku slede informacije neophodne za uspešnu međunarodnu selidbu nameštaja.

Spisak selidbenih stvari

Međunarodne selidbe se razlikuju od onih unutar zemlje po tome što jeprilikom selidbe stvari u inostranstvoneophodno napraviti spisak svih selidbenih predmeta.

Svaka kutija mora biti obeležena na odgovarajući način sa spiskom svih predmeta koji se u njoj nalaze.Redni broj sa spska mora odgovarati rednom broju na pakovanju.

Leave a Comment