selidbe holandija

Selidbe Holandija

Zakonski uslovi za selidbu u Holandiju zavise od toga za koju vizu se odlučite. Ovo može biti dokaz dovoljnog dohotka ili vladino službeno odobrenje vašeg potencijalnog poslodavca. Generalno, broj koraka koje trebate preduzeti da biste se preselili ovde će varirati, međutim, ako ste zemlje iz EU / EEA ili Švajcarske olakšaće vam tranziciju.

Trebate da se preseliti u inostranstvo? Organizovanje međunarodne selidbe nije nešto što bi trebalo da radite sami. Kontaktirajte nas da biste se pripremili i započeli svoju selidbu u inostranstvu!

Kako se preseliti u Holandiju

Razmišljate o tome kako da se preselite u Holandiju? Dobra vest je da selidbe vaših stvari tamo ne bi trebalo biti previše teško. Zemlja ne uvodi porez na lične stvari. Međutim, pronalaženje mesta gde se mogu smjestiti te stvari, zato treba da unapred već obezbedite mesto stalnog boravka.

Koliko je teško ili lako preći u Holandiju zavisi odakle ste i šta radite. Na primer, državljani EU / EEA i Švajcarske suočavaju se sa manje birokratskih i prilagođenih ograničenja u poređenju sa građanima trećih zemalja. Pored toga, doseljenici koji su specijalizovani za zanimanja za koja se ne smatra da imaju potražnju može biti teško da nađu posao u Holandiji, što dovodi do poteškoća u dobijanju vize.

Pogledajte još i:

Zašto onda razmisliti o selidbi u Holandiju? Pa, još uvek ima mnogo koristi od preseljenja. Holandija ima naprednu preduzetničku scenu i sjajan obrazovni sistem. Holanđani takođe uživaju dobru ravnotežu radnog i privatnog života i kvalitetno socijalno osiguranje. Dakle, ako vas sivo vreme ne plaši, zaista volite pire krompir, a cenite iskrenost da je nepristojnost na granicama, preseljenje u Holandiju trebalo bi da bude vaša nova avantura.

Proces preseljenja u Holandiju zahteva da razmislite o tome kako ovde preseliti svoje selidbene stvari. I dok je način prevoza potpuno zavisan o vama, moraćete ispuniti carinske propise. Ne bojte se tu smo mi agencija za selidbe koja će sve odraditi za Vas.

Selidbe Holandija i carinske procedure

Dobra vest je da Holandija ne nameće kruta pravila pri uvozu ličnih stvari. Možete ih unetei u zemlju bez većih problema ili oporezivanja. Međutim, ako želite poneti hranu sa sobom, to bi moglo postati malo složenije jer zemlja ima značajna ograničenja za to.

Još dobrih vesti namenjeno je državljanima država članica EU / EEA i Švajcarskoj. To je zato što bez obzira na propise koji se primenjuju na državljane trećih zemalja, oni koji se primenjuju na državljane Švajcarske i EU / EEA su blaži. Dozvoljeno im je uvoz više alkohola i duvana i nemaju ograničenja kada je u pitanju donošenje novca.

Preseljenje u Holandiju sa kućnim ljubimcima takođe je lakše ako se selite iz druge evropske zemlje. Za svakoga koji se kreće izvan granica EU / EEA ili Švajcarske, dobijanje potrebnih vakcinacija i testiranje može potrajati nekoliko meseci. Slobodne granice omogućavaju Evropljanima da se pobrinu za kretanje svojih kućnih ljubimaca u nekoliko nedelja.

Za sve medjunarodne selidbe Holandija-Srbija-Holandija i selidbe iz druguh zemlja naša agencija za selidbe stoji Vam na raspolaganju. Kontaktirajte nas za dogovor i procenu oko vaše selidbe.

Leave a Comment