Najbolje sa sajma nameštaja IMM 2017 u Kelnu

Donosimo vam najzanimljivi deo asortimana koji su veliki proizvođači nameštaja predstavili na ovoj važnoj sajamskoj smotri u Nemačkoj.

I ove godine su se u Kelnu okupili najvažniji proizvođači nameštaja iz Evrope koji su pokazali nove modele koji svi imaju svoju priču. Nova strategija u prodaji jeste da se kupcima objasni zašto im je baš potrebno njihovo parče nameštaja i zbog čega je ono drugačije od konkurencije. Evo kako su u tome uspeli!

Portugalski brend Ginger&Jagger prvi put izlaže svoj upečatljiv nameštaj na sajmu u Kelnu. Veliku pažnju posetilaca privukla je podna lampa Bananas u obliku listova ovog voća koja je svoju premijeru upravo imala na ovom sajmu.

Klub sto Rosebush takođe imitira formu iz prirode. Konstrukcija stola u obliku prepletenih grana izvedena je od mesinga.

Italijanski Poliform je na sajmu izložio svoje već prepoznatljive modele komadnog nameštaja savremenog dizajna. Mermer na pločama klub stolova, otvorene police sa ugrađenim LED svetlima i veliki komadi udobnih garnitura neutralnih tonova je ono što odlikuje izložene modele.

Kompanija Varenna, koja se bavi proizvodnjom kuhinja, izložila je na sajmu u Kelnu modele sa izuzetno oštrim i strogim linijama. Stakleni lusteri i metalizirani frontovi svakako odaju luksuzan izgled ali izgledaju pomalo hladno.

Čuveni proizvođač Vitra takođe je nezaobilazan izlagač na svim sajmovima nameštaja. Iako je on više prepoznatljiv po kancalarijskom nameštaju, na sajmu u Kelnu predstavili su garniture, sofe i trpezarijske stolove sa stolicama. Izloženi su naravno i vanvremenski modeli čuvenih dizajnera kao što su Charles i Ray Eames, Alexander Girard i George Nelson ali i neki savremeni nameštaj kojeg potpisuju Ronan i Erwan Bouroullec, Jasper Morrison i Hella Jongerius.

Kompanija specijalizovana za trpezarije Cattelan Italia predstavila je modele koji dokazuju da su ploče stola sa nepravilnim ivicama koje prate drvena vlakna i dalje vrlo aktuelne. U kombinaciji sa metalnim nogicama od armature i interesantnim ogledalima, ove trpezarije izgledaju zaista sjajno. Primetno je da se metalni profili, osim na stolovima, pojavljuju i na policama ovog brenda.

Nemačka kompanija Hülsta nastavlja sa proizvodnjom nameštaja jednostavne forme i to obavezno sa ugrađenim LED svetlom. Osvetljene TV komode i natksane iz kolekcije Tetrim, neodoljivo podsećaju na figure iz Tetrisa.

Razlika u odnosu na prethodne modele jeste da se vidne ivice izrađuju od tankih ploča sa zaštićenih staklom. Nameštaj se pravi u kombinaciji jednobojnih frontova visokog sjaja koji se kombinuje sa prirodnim teksturama drveta.

Leave a Comment