selidbe grcka

Top 10: Najlepše plaže u Evropi

Leto se bliži, pa je samim tim i sve manje vremena za planiranje vašeg odmora. Ako još niste odlučili gde ćete da letujete ove godine, možda će vam naša lista najlepših plaža u Evropu pomoći u tome.

Preko grčkih i španskih ostrva, pa do portulagske obale i hrvatskog primorja, na jugu praktično svih zemalja starog kontinenta mogu se pronaći božanstvene plaže i mesta za odmor. Pogledajte naš izbor i uverite se i sami u lepotu Sredozemlja.

1. Navagio, Grčka

selidbe grcka

Navagio, Grčka

Poznata i kao plaža brodoloma, Navagio se nalazi na ostrvu Zakintos u Jonskom moru u tzv. uvali krijumčara. Zbog nepovoljnog prilaza sa kopna, plažu je moguće posetiti jedino brodom, što i zbog njene neizmerne lepote, veliki broj turista i radi svake godine.

2. Zlatni rat, Hrvatska

selidbe hrvatska

Zlatni rat, Hrvatska

Hrvatsko primorje nudi pozamašan izbor plaža a među njima se svakako izdvaja Zlatni rat na ostrvu Brač pored mesta Bol. Specifičan špicasti oblik, kristalno čisto more, kao i šuma u neposrednom okruženju koja omogućuje brz i lak beg u hladovinu, čine je omiljenom destinacijom turista. Ako želite da se preselite u Hrvatsku, selidbe Hrvatska radimo svakog dana.

3. Calo des Moro, Španija

Calo des Moro, Španija

Ova plaža na Majorci je poznata po savršenim uslovima za ronjenje. Nalazi se 6 km daleko od grada Santanyi u jugoistočnom delu ostrva.

4. Oludeniz, Turska

Oludeniz, Turska

Oludeniz je šljunkovita plaža na jugozapadu Turske redovno rangirana među najlepšim plažama na svetu od strane posetioca i turističkih vodiča. Poseduje rejting Plave zastave i zbog statusa nacionalnog prirodnog blaga, strogo je zabranjena bilo kakva gradnja na njoj i u okolini.

5. Marinha, Portugalija

Marinha, Portugalija

Kao dobitnik prestižne nagrade portugalskog Ministarstva životne sredine „Zlatna plaža“, Marinha se zbog svojih prirodnih lepota često koristi za snimanje reklama poznatih kompanija. Locirana je na samom jugu Portugalije, u gradu Caramujeira u Algarve regionu.

6. Sveti Stefan, Crna Gora

selidbe crna gora

Sveti Stefan, Crna Gora

Ljubitelji crnogorskog primorja iz Srbije ne propuštaju da se okupaju na plaži kod Svetog Stefana, makar došli samo na jednodnevni izlet iz nekog drugog okolnog mesta. Poslednju deceniju i ostali Evropljani su prepoznali njegove čari. Vršimo selidbe u Crnu Goru.

7. Baia delle Zagare, Italija

Baia delle Zagare, Italija

Plaža Baia delle Zagare se nalazi na obali okruga Gargano na jugoistoku Italije. U njenoj blizini su poznata odmarališta ViestePeschici i Mattinata.

8. Praia de Miramar, Portugalija

Praia de Miramar, Portugalija

Locirana u blizini PortaPraia de Miramar pruža njegovim stanovnicima predah od gradskog života i uživanje u nekom od posećenih kafića pored mora. Na plaži se takođe nalazi i kapela Senhor da Pedra.

9. Porto Katsiki, Grčka

Porto Katsiki, Grčka

Posetioci ostrva Lefkada u Jonskom moru ne propuštaju šansu da se okupaju na čuvenoj Porto Katsiki plaži. Ona se nalazi na dnu velike litice, a od glavnog grada Lefkade je udaljena 35km.

10. Punta Rata, Hrvatska

Punta Rata, Hrvatska

Drugi predstavnik Hrvatske među najlepšim plažama u Evropi je Punta Rata u mestašcu Brela u Dalmaciji. Časopis Forbes ju je 2003. godine proglasio za najlepšu plažu u Evropi, a uvrštena je i među najlepše na svetu.

Izvor: City Magazine

Leave a Comment